Welke jas draag je bij welke temperatuur?

De wisselende tempraturen in Nederland zorgen ervoor dat het soms lastig is om te bepalen welke jas je moet aantrekken of juist niet. Omdat het in de seizoenen altijd verschilt met de tempraturen hebben wij per tempratuur alle jassen op een rijtje gezet. Zo ga je nooit meer met de verkeerde jas naar buiten. 

Onder de 10 graden

Wanneer de tempratuur onder de 10 graden komt is het tijd voor een dikkere jas. We willen er natuurlijk wel lekker warm en comfortabel bij lopen en een tussenjas is nu echt te koud. Topmerken als ResetAirforce en District hebben elk seizoen weer de perfecte winterjassen in de collectie. Voorbeelden van warme en gewatteerde jassen zijn: dons- gewatteerde jassenregenjassenparka’ssoftshellsmantelsteddy jassen.

10-15 graden

Wanneer het eindelijk wat warmer wordt kunnen de hele warme jassen weer opgeborgen worden. Maar met 10 tot 15 graden is het wel nog zo fijn om een licht gewatteerde jas te dragen. Eén van onze topmerken MSCH Copenhagen geeft een elk seizoen een trendy twist aan de klassieke tussenjas. De onderstaande jassen kunnen daarom in een dunne vorm gedragen worden als tussenjas. De meest geschikte jassen voor deze periode zijn: leren jassentrenchcoatsbodywarmersbomberjassen en overshirts.

15-20 graden

Na de tussenjassen wordt het bij 15 tot 20 graden tijd voor een nog wat dunnere jas. Een zomerjas is bij deze tempraturen heel fijn en zorgt ervoor dat je het niet te warm krijgt. Een tussenjas kan je ook dragen indien deze niet te warm gevoerd is of als je stiekem een echte koukleum bent. Daarvoor zijn de leren jasjes, van onder andere Gipsy en Rino Pelle, bij deze temperaturen soms nog perfect om te dragen. Maar de luchtige items komen nu echt van pas zoals een spijkerjasvestjeblazer en een overshirt.

20+ graden

Bij 20 graden en warmer is de lucht om je heen al een warme jas en hoef je eigenlijk geen echte jas meer te dragen. In de zomer is het ook niet altijd boven de 25 graden, maar dat hopen we natuurlijk wel! Op warme zomeravonden of mindere dagen blijft het toch wel fijn om dat ene leuke vestje, blazer of trui mee te nemen zodat je zeker geen kou zal vatten. Onze favorieten topmerken zijn YayaSelected Femme en Freequent. Probeer tot slot vooral in laagjes te werken, zodat je het niet direct te koud hebt en als het te warm is je deze laagjes uit kunt doen. 

Ontdek jassen van onze topmerken

Heb jij nog niet de ideale jas voor morgen? 

Bekijk hier alle jassen of bezoek één van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.Sanne

Content Creator