Selected Femme Dameskleding 96 artikelen Toon 96 per pagina

Selected Femme Dameskleding 96 artikelen Toon 96 per pagina
Sorteren op
Toon producten
Selected Femme Dameskleding 96 artikelen Toon 96 per pagina
96 artikelen Toon 96 per pagina
45 van 96 artikelen

Selected Femme Dameskleding

Selected is het overkoepelende kledingmerk met Noorse roots waar Selected Femme onder valt. Fashion die haar oorsprong vindt in hippe trends, gecombineerd met authentieke en minimalistische designs. Belangrijk detail: de focus ligt altijd op kwaliteit. De modebewuste vrouw kan dus haar hart ophalen met deze prachtige collecties. Moderne stijlen, fijne materialen, minimalistische designs en een internationaal tintje. Mix dit met elkaar en voilà, je komt uit bij Selected Femme!

ICONISCH, MINIMALISTISCH EN STIJLVOL

Elegantie en stijl zijn kernwoorden waarmee jij jezelf zou omschrijven. Met een oorsprong in Scandinavië ga je dit voornamelijk terugvinden in de collectie van dit frisse en jonge merk. Iconische vrouwen uit het verleden vormen de inspiratiebron en het heden geeft net die finishing touch. Meng klassiekers met de laatste trends en zo worden de mooiste creaties gemaakt. Verfijnd, elegant en stijlvol. Dat is waar Selected Femme voor staat. Mooie truien, toffe vesten en heerlijke tops. Eigenlijk alles om jouw kledingkast compleet te maken, vind je bij Selected Femme. Een merk wat kan multitasken dus!

 

DUURZAAMHEID

Selected Femme is onderdeel van Bestseller, een concern wat meerdere merken onder zijn paraplu heeft zitten zoals Jack & Jones en Vero Moda. Bestseller heeft het doel om duurzame mode meer gemeengoed te maken en dus vooruit te brengen, ofwel ‘Fashion ForWarD’.

Het vooruitbrengen van mode tot we klimaat positief zijn, eerlijk en bewust zijn voor iedereen en circulair in alle opzichten – Dit is de ultieme ambitie van Bestseller, hun Noordster die de weg lijdt, geïnspireerd door hun Deense roots.

Selected Femme zet zich in om het verbruik van water zoveel mogelijk te verminderen, net als energiegebruik en het gebruik van chemicaliën tijdens het productieproces. Dit alles wordt verwezenlijkt door de traceerbaarheid van alle textiel aanbieders te vergroten, door meer duurzame opties te kiezen waar mogelijk, en continue te zoeken naar innovatieve materialen.

Er word veelvuldig gebruikt gemaakt van materialen, zoals gerecycled polyester wat verkregen wordt uit afval van producten als plastic flessen. Het doel voor 2025 is om minstens de helft van alle gebruikte polyester uit gerecyclede polyester te laten bestaan of uit andere duurzame opties. Maar ook organisch katoen is steeds meer te vinden in de collecties van Selected Femme aangezien Bestseller bezig is met het volledig overgaan naar duurzaam katoen zoals katoen van het Better Cotton Initiative en organische/gerecyclede opties. Daarnaast is er een grote rol voor innovatieve stoffen die een lagere ecologische impact met zich mee brengen. Van Lycocell tot stoffen die gebaseerd zijn op biomaterialen. De Fashion FWD strategie zorgt ervoor dat er altijd naar nieuwe opties wordt gekeken om betere materialen te vinden voor consumenten en de planeet.

Ook heeft Bestseller een sterke positie ingenomen wanneer het gaat om het welzijn van dieren. Dieren mogen namelijk niet slecht behandeld of verwond worden voor de productie van kleding. Bestseller is dan ook niet heel verrassend al meer dan 10 jaar een bont-vrij bedrijf.

De items die als duurzaam worden beschouwd zijn te herkennen aan het groene ‘’duurzaam’’ label.