Studio Anneloes Dameskleding 63 artikelen Toon 96 per pagina

Studio Anneloes Dameskleding 63 artikelen Toon 96 per pagina
Maat Toon producten
Seizoen Toon producten
Sorteren op
Toon producten
Studio Anneloes Dameskleding 63 artikelen Toon 96 per pagina
63 artikelen Toon 96 per pagina
45 van 63 artikelen

Studio Anneloes Dameskleding

Studio Anneloes bestaat al weer sinds 2006 en kenmerkt zich door hun Nederlandse roots te combineren met eigentijdse en trendy designs, wat dus zorgt voor moderne en stijlvolle dameskleding. Dit merk is namelijk geheel Nederlands en dat is terug te zien in de algehele Hollandse nuchterheid aangezien de collecties in gelimiteerde oplage worden geproduceerd. Op is dus ook écht op, sommige kledingstukken zijn zelfs collector items geworden!

STUDIO ANNELOES VOOR ELKE VROUW WAT WILS

Studio Anneloes focust zich voornamelijk om haar kleding stijlvol en zó comfortabel mogelijk te maken. De moderne vrouw kan deze twee woorden namelijk wel waarderen en Studio Anneloes past zich daar moeiteloos bij aan. Dit merk is er dus voor de vrouw met een druk leven, máár er toch trendy en goed uit wilt zien zonder er al teveel bij na te hoeven denken. Comfortabele mode in een notendop dus. De kleding is niet alleen gemakkelijk met alles uit je kledingkast te combineren, het is namelijk ook heel eenvoudig mooi te houden. Zo hou jij dus meer tijd over, wie wilt dat nou niet? 

Dit alles zorgt er voor dat wanneer jij kleding draag van Studio Anneloes je er meteen meer zelfverzekerd bij loopt en dat is precies waarom het merk doet wat het doet: kleding voor vrouwen door vrouwen. Kleding maken dat fantastisch zit, past én voelt, dat is waar Studio Anneloes voor staat. 

STUDIO ANNELOES KLEDING COLLECTIE

De collectie van Studio Anneloes bestaat uit fashionable items die voornamelijk uit de welbekende Travel-kwaliteit stof bestaan, wat een prachtig materiaal is aangezien het enorm comfortabel is en heel makkelijk mooi te houden omdat het niet kreukt. Denk bijvoorbeeld aan de mooie blouses in verschillende kleuren die perfect samengaan met een geflairde broek voor een chique outfit met een casual twist. Maar ook een blazer in de kleur klassiek blauw gecombineerd met een nette pantalon zullen je doen opvallen op het werk en tot in de late uurtjes, want de items van Studio Anneloes kunnen zo van setting naar setting gedragen worden, tussendoor even omkleden is dus verleden tijd. Zoals je kan lezen is Studio Anneloes dus gevarieerd genoeg voor de moderne Nederlandse vrouw dankzij kledingstukken die zich in elke kledingkast zullen settelen omdat ze ongelofelijk makkelijk te combineren zijn. Fashion made easy dus, door Studio Anneloes. 

STUDIO ANNELOES GEEFT OM DUURZAAMHEID

Studio Anneloes geeft veel om duurzaamheid en dat is vanzelfsprekend terug te zien in hun collecties, máár ook de visie van het merk is er volledig op ingesteld, het motto is dan ook niet voor niks ‘Buy less, choose well, make it last’. Dat zijn woorden om naar te leven en dat doet Studio Anneloes dus ook. 

Sinds 2016 is het merk dan ook lid van het Nederlandse convenant voor duurzaamheid in de textielindustrie (SER), wat zich inzet op het voorkomen van verspilling in alle fasen van de textielketen: productie, verkoop én gebruik. Door voor Studio Anneloes te kiezen, draag je hieraan bij. Hoe gaaf is dat? 

Je draagt niet alleen aan de eerdergenoemde punten bij, nee, het initiatief naar duurzaamheid van Studio Anneloes reikt nog veel verder dan dat want het focust zich op verscheidene aspecten die bij duurzaamheid komen kijken, zoals het welzijn van werknemers in de vorm van hun omstandigheden in de ateliers waar alle kleding geproduceerd wordt én natuurlijk ook wat voor soort materialen er gebruikt worden die goed zijn voor zowel mens en natuur. Het is een heel proces om volledig duurzaam te worden, maar Studio Anneloes is zeker goed op weg. 

Neem als voorbeeld het gebruik van de welbekende ‘Travel’ kwaliteit stof, iets wat Studio Anneloes voor meer dan 90% van hun producten gebruikt. Deze stof word gemaakt in Italië en bestaat in principe uit polyamide en lycra. Dit betekend dus ongeëvenaarde comfort door de natuurlijke stretch, een stof wat niet kreukt, en bovendien een bewuste keuze doordat de stof geen grote hoeveelheden ‘plastic’ vezels loslaat tijdens het wassen. Door voor deze kwaliteit te kiezen word er een lage impact op het milieu gegarandeerd vanaf het moment dat de kleding gekocht en gedragen wordt. Het gebruik maken van gerecycled polyamide en lycra word nog verder onderzocht door het merk. 

Voor de overige 10% word nog gezocht naar duurzame alternatieven, zoals organisch katoen en gerecycled polyester. Studio Anneloes streeft ernaar om materialen te gebruiken waarbij het gebruik van chemicaliën tot het minimum beperkt zijn. Naast respect voor mens en milieu is er ook aandacht voor dieren. Sinds 2017 is het merk aangesloten bij de Bont voor Dieren. Toepassing van leer en bont in de collecties zijn dus uitgesloten. Verder word er geen gebruik gemaakt van angorawol en dons.  

Studio Anneloes maakt de impact van hun kledingproductie op de aarde inzichtelijk doordat zij een footprint meter hebben ontwikkeld voor al hun kledingstukken. Deze footprint meter laat de impact van het artikel zien van grondstof tot winkeldeur. Deze footprint meter is inzichtelijk gemaakt in het aantal liters water, het aantal kilo CO2 en het aantal KWH elektriciteit dat nodig is geweest voor de productie van het artikel. Deze informatie kun je op zoeken op de website van Studio Anneloes aan de hand van een QR code op het kaartje van het artikel of op basis van het artikelnummer.

 

Studio Anneloes focust zich voornamelijk om haar kleding stijlvol en zó comfortabel mogelijk te