Marc O'Polo Herenkleding 29 artikelen

Marc O'Polo Herenkleding 29 artikelen
Maat Toon producten
Seizoen Toon producten
Sorteren op
Toon producten
Marc O'Polo Herenkleding 29 artikelen
29 artikelen
29 van 29 artikelen

Marc O'Polo Heren

MARC O'POLO HEREN

Marc O'Polo voor heren staat voor een kosmopolitische, casual lifestyle met een duidelijke voorkeur voor natuurlijke materialen. Naast de dames- en herencollectie kleding waarin truien, vesten, overhemden, blouses een belangrijke rol spelen heeft Marc O’Polo ook een grote collectie herenschoenen.  

DUURZAAMHEID VAN MARC O'POLO

60% van de Marc O’Polo producten zijn al duurzaam en het worden er telkens meer. Dit is natuurlijk een mooi gegeven aangezien alle beetjes helpen wanneer het over het beschermen van ons milieu en planeet gaat.

Het merk is ervan overtuigd dat transparantie betrokkenheid schept en dat dit op zijn beurt weer vertrouwen schept. Vertrouwen opwekken doet het in ieder geval goed door middel van het gebruiken van vele duurzame materialen zoals de volgende materialen die hieronder verder uitgelicht worden.

Door het gebruik van katoen uit gecontroleerde biologische landbouw lopen de moderne organische producten van Marc O’Polo geheel in lijn met de kernmissie van het merk en vatten de huidige tijdsgeest goed samen. Het katoen wordt geteeld tijdens de vruchtwisseling zonder genetisch gemodificeerd zaaigoed, synthetische pesticiden en meststoffen. Dit draagt bij aan een betere bodemkwaliteit en de gezondheid van werknemers wordt gewaarborgd.

Daarnaast is er het gebruik van katoen en viscose. Een combinatie waar menig mens blij van wordt aangezien het materiaal heerlijk zacht en fijn is en een subtiele glans toevoegt aan elk kledingstuk waarin het verwerkt zit. Deze mix is ook thermisch regulerend en vocht absorberend. Stevig maar ook zacht. Duurzaam en bovenal natuurlijk. Bamboe levert namelijk de natuurlijke cellulose, waaruit de gebruikte viscose wordt gewonnen.

Ook laat Marc O’Polo de herkomst van het gebruikte dons en veren controleren door het onafhankelijke instituut IDFL (International Down & Feather Laboratory & Institute). Hiermee is een goede behandeling van de dieren verzekert. Verder gebruikt het merk geen echt bont en verwerkt als bontvrij bedrijf uitsluitend kunstbont van synthetische vezels

Gerecyclede materialen kunnen natuurlijk niet ontbreken aangezien ze de ecologische impact en de afhankelijkheid van natuurlijke grondstoffen verminderen, en ook het gebruik van chemische stoffen wordt hierdoor een halt toegeroepen. Marc O’Polo gebruikt gerecyclede katoenen vezels van pre-consumer materiaal en vezels van gerecycled polyester, die vooral worden gewonnen uit gerecyclede PET-flessen.