Wat draag je naar een bruiloft?

Wanneer de uitnodiging binnenkomt kan je niet wachten om jezelf mooi te maken voor deze prachtige dag van een vriend, vriendin of misschien wel familie. Je wilt er natuurlijk goed uitzien, maar je wilt vooral niet te veel opvallen. Het draait vandaag ten slotte om het bruidspaar. Met deze tips ben jij klaar voor de bruiloft!

Dresscode

Voordat je een outfit uitkiest is het belangrijk om na te gaan of er een dresscode is. Als er een dresscode is opgegeven staat dit vaak omschreven in de uitnodiging. Luister hier goed naar en draag iets in de kleuren of stijl van de dresscode. 

Trouwlocatie

De trouwlocatie is ook belangrijk om rekening mee te houden: als de bruiloft plaatsvindt op het strand is het niet heel handig om je hoogste hakken aan te trekken. Ga zeker even na waar de bruiloft plaatsvindt en houd rekening met de wensen van de bruid en bruidegom om niet uit toon te vallen. 

Seizoen

Naast de locatie en de dresscode is het seizoen waar de bruiloft plaatsvindt een van de belangrijkste factoren om je outfit uit te kiezen: evenals het dragen van een cocktailjurkje in de winter of een donkerblauw pak op de heetste dag in de zomer is echt een no go. 

Tips voor jouw outfit

Wanneer je hierover blijft twijfelen kan je natuurlijk raad vragen bij degene die de bruid of bruidegom het beste kent. Met deze opties helpen wij jou graag op weg:

Say yes to the maxi dress

Een maxi dress staat altijd erg stijlvol en met een pastelkleur zit je altijd goed. Ga in de zomer voor een wat dunnere en los vallende stof en in de winter voor een dikkere kwaliteit met lange mouwen.

Stijlvol met een jumpsuit

Evenals een maxi dress staat een jumpsuit ook erg stijlvol. Kies voor een korte of lange mouw passend bij het weer. Een jumpsuit kan je al heel snel bruiloft-proof maken met een leuke hak.

Ga voor een jurk

De dag is feestelijk en dus jouw outfit ook. Ga in de zomer voor een jurkje met korte mouwen en in de winter voor een donkerdere stof met lange mouwen. Een iet wat donkere kleur kan je makkelijk combineren met hoge laarzen en/of een panty. Onthoud wel dat het feestelijk moet zijn. Het is een blijft een huwelijk, geen begrafenis. 

Trendy in een pak

Maak een statement met deze prachtige outfit. Behalve dat je er stijlvol uitziet kun je ook nog eens afwisselen met je jasje uit of aan. Wanneer je een bruiloft hebt in de zomer zouden wij sneller kiezen voor een leuk jurkje, maar met een linnen pak ben je ook ready to go

5 etiquetteregels voor jouw outfit

Ben je nog niet helemaal zeker van je outfit? Wij hebben 5 etiquetteregels op een rijtje gezet om de keuze makkelijker te maken:

  1. Draag geen wit en zeker ook geen zwart. Dan blijft er nog maar één optie over: kleur en mooie printjes!
  2. Ga voor een subtiele outfit, zodat je nooit meer opvalt dan de bruid.
  3. Kleed je niet te casual met lekker makkelijk: een spijkerbroek. Een bruiloft is een goede reden om weer eens dat ene leuke jurkje uit de kast te trekken of om wat nieuws te kopen.
  4. It’s all about the details. Ga voor mooie plooien, goed gestreken kleding en zorg voor een nette finishing touch met bijvoorbeeld mooi gelakte nagels. Ga niet voor te veel toeters en bellen, want Less is more!
  5. Houd altijd de dresscode, het seizoen en locatie in je achterhoofd. Dan zit je altijd goed!

Geniet tot slot van deze prachtige dag en laat je outfit vooral niet in de weg staan. You rock! 

Voor welke outfit ga jij?

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw outfit met #mooibijbomont.


Shop Damescollectie

Jessica

Stagiaire Marketing

Lees meer