Tips voor het opruimen van je kleding

We hebben (helaas) niet allemaal de ruimte voor een inloopkast met verlichting en een rond poefje in het midden, waarbij je zittend op het poefje met een bakje koffie, je nieuwste aankopen kunt bewonderen. Geen zorgen! Met de juiste tips maak je jouw kledingkast super efficiënt. Ontdek hoe je met veel kleding en weinig opbergruimte, toch jouw mooie items kunt organiseren.

Veel mensen hebben een "normaal" formaat kledingkast met hanggedeelte, een gedeelte legplanken of lades. In een kleine(re) kledingkast kan het soms een uitdaging zijn om je kledingitems zo te organiseren dat ze mooi blijven, je ziet wat je hebt, je eenvoudig kan switchen van seizoen en alles een vast plek heeft. Met deze tips is dit probleem verleden tijd!

Inventariseer en sorteer je kledingkast

Haal alles uit je kledingkast, houd een inventarisatie en ga voor jezelf na welke items je daadwerkelijk regelmatig draagt, welke items je wil verkopen, wil doneren of laten repareren. Doe dit één of twee keer per jaar, zodat je meer ruimte creëert voor items die je wél draagt. Sorteer je kleding vervolgens op categorie. Dus blouses bij blouses en truien bij truien, you get it. Dit zorgt voor meer overzicht in je kast.

Do you really love it?

Vraag jezelf bij het uitzoeken van items af of je blij wordt van dit item. Voel je je goed en zelfverzekerd? Of juist oncomfortabel en onzeker? Dit is belangrijk. We houden vaak lang vast aan items die we een tijd geleden hebben gekocht door overtuigingen dat we het ooit gaan dragen, dat het goed stond bij iemand anders en we dit uiteindelijk ook willen realiseren. Maar ga je het nog echt dragen? Door je dit af te vragen is de kans groter dat je sneller items weg doet en dus meer ruimte overhoud in je kast. 

Rol je kleding op

Wanneer je lades hebt is het slim om T-shirts, broeken, topjes, sport- en loungekleding op te rollen. Dit bespaart veel ruimte als je veel items hebt om te organiseren. Als je items hebt met opdrukken is het handig om je opgerolde item met eventuele opdrukken/afbeeldingen omhoog te leggen, zodat je bij het openen van de lade, direct ziet welk item het is.

Ruim seizoenskleding op

Berg seizoenskleding op die je aankomende periode niet nodig hebt en verpak deze in bijvoorbeeld vacuümtassen, kledinghoezen of opbergdozen. Je hebt je dikke, gebreide truien immers niet nodig tijdens de warme zomerdagen, toch? Een makkelijke oplossing voor meer ruimte in je kast!

En meer ruimte in je kast is een goed excuus om weer nieuwe kledingitems te shoppen, toch dames?

Heb jij jouw kast al uitgezocht?

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.


Shop Dames

Sylvana

Social Media Marketeer

Lees meer