Met deze 4 tips maak je jouw interieur Pinterest-waardig

Ontdek hoe je van jouw droominterieur werkelijkheid kan maken
Wie weleens op Pinterest Pint weet wat er wordt bedoeld met een Pinterest-waardig interieur. Al die pins die je ziet als je door je tijdlijn scrolt van al die prachtige huizen doen je alleen al smelten bij het idee dat jouw huis er ook zo uitziet. Maar wat veel mensen niet weten is dat je met een paar aanpassingen een Pinterest-waardig huis kunt creëren. 

1. Hoe meer licht hoe beter

Licht is de belangrijkste stap om een Pinterest-waardig interieur te creëren. Dit komt doordat veel lichtinval ervoor zorgt dat een ruimte groter oogt. Alleen heeft niet iedereen van die prachtige grote ramen waar veel licht doorheen komt. Om toch hetzelfde effect te creëren kan je met kaarsen en lampen al heel ver komen om je huis op te lichten. Niet alleen moet er meer licht zijn, maar je kunt ook rekening houden met de kleur van je muur, meubelen en al je woonaccessoires.

2. Eyecatcher in elke ruimte

Het woord eyecatcher zegt het eigenlijk al. Het is een focuspunt binnen je woning wat dient als aandachttrekker. Omdat je er bijna niet omheen kunt kijken maakt dit het zo belangrijk om er een in je huis te hebben. Het zorgt met alle elementen die je in je woning hebt voor meer balans, het geeft iedere ruimte iets speciaals én niet geheel onbelangrijk creëert het sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een grote staande lamp, opvallende kussens of een eigenaardig tafeltje.

3. Creëer knusse hoekjes

Een knus hoekje zorgt er niet alleen voor dat je even lekker kunt terugtrekken in je huis, maar het zorgt ook voor een gezellige sfeer. Ieder huis zou op zijn minst één knus hoekje moeten hebben. Sommige huizen hebben al een knus hoekje met bijvoorbeeld een openhaard. Helaas is dit niet in ieder huis aanwezig, maar dit betekent niet dat je geen knus hoekje kunt maken. Ga bijvoorbeeld voor een leuke stoel en combineer dit met een cosy kussentje, deken en een mooi vloerkleed om het hoekje te scheiden van de rest van de woonkamer.

4. Natuur in huis

Natuurlijke items zijn een must in ieder interieur. Natuurlijke materialen zijn gemakkelijk te combineren in huis en zorgen voor een ontspannen sfeer. Daarnaast kan je de verschillende vormen en texturen gemakkelijk met elkaar combineren. Ben jij nog opzoek naar natuurlijke items voor in je huis? Laat je inspireren door onze collectie.

Wil je jouw huis Pinterest-waardig maken? 

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw Pinterest-waardig huis met #mooimetbomont. 


Shop Alle Living

Jessica

Stage Collega Marketing

Lees meer