Viscose

Je wilt dat je items zo lang mogelijk meegaan, maar dan moet je ze wel goed wassen en verzorgen. Daarom hebben wij voor jou wat handige tips en tricks die je kunnen helpen.

Stof

Viscose is een half-synthetische vezel die goed ademt. Het voelt aan als katoen en het lijkt op zijde. De vezel is fijn en zacht en komt voornamelijk uit hout van de beuk, pijnboom, eucalyptus of bamboegewassen.

Behandelen

Kleding slijt sneller door het vaak te wassen. Was het alleen wanneer het nodig is. Viscose kan gewassen worden op een lage temperatuur, maar kijk ook altijd naar het wasvoorschrift. Viscose kan wat krimpen in de was, maar na het wassen kun je het terug strijken naar de oorspronkelijke vorm.

Zo was en verzorg je viscoseWasmachine

Je kunt de items op een maximale tempratuur van 30°C wassen. Gebruik het wasprogramma wol- of zijdewasprogramma en voeg wat neutrale zeep op wolwasmiddel toe. Was viscose nooit met uitstekende voorwerpen, zoals knopen.

Handwas

Was de items op een maximale tempratuur van 30°C. Wrijf of borstel niet, want in natte toestand halveert de sterkte van de vezel.

Drogen van viscose

Je kunt viscose strijken, maar niet op de hoogste stand. Doe het item binnenstebuiten als je gaat strijken zo voorkom je dat de stof gaat glimmen.

Strijken van viscose

Je kunt viscose strijken, maar niet op de hoogste stand. Doe het item binnenstebuiten als je gaat strijken zo voorkom je dat de stof gaat glimmen.

Vlekken uit viscose verwijderen

Gebruik een vloeibaar wasmiddel en doe het rechtstreeks op de vlek. Was het vervolgens uit met de hand of doe het in de wasmachine.

Opbergen van denim

Je kunt viscose beter ophangen. Hang het niet aan knijpers om afdrukken te voorkomen.

Belangrijk

Kijk altijd even voor het wassen naar de instructies van het waslabel van het kledingstuk en volg deze.