Polyamide & Polyester

Je wilt dat je items zo lang mogelijk meegaan, maar dan moet je ze wel goed wassen en verzorgen. Daarom hebben wij voor jou wat handige tips en tricks die je kunnen helpen.

Stof

Polyamide en polyester zijn een combinatie van diverse synthetische vezels. De stof blijft lang mooi doordat de vezels met natuurlijke vezels zijn gemengd om elasticiteit, kreukherstel en vormbehoud te bevorderen. Synthetisch textiel heeft veel goede eigenschappen. Namelijk slijtvastheid, gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsgemak. Het zijn duurzame stoffen doordat de kracht van de vezel ervoor zorgt dat de stoffen langdurig gebruikt kunnen worden.

Behandelen

Kleding slijt sneller door het vaak te wassen. Was kleding van polyamide en polyester niet vaker dan wat nodig is. Doe wat vloeibaar wasmiddel bij de was en was het op een lage temperatuur om te voorkomen dat er zo min mogelijk microplastics vrijkomen. 

Zo was en verzorg je polyamide & polyesterWasmachine

Je kunt de items op een maximale tempratuur van 40°C wassen. Gebruik het wasprogramma fijne was, kreukherstellende of synthetische was.

Handwas

Was de items op een maximale tempratuur van 30°C.

Drogen van polyamide & polyester

Je kunt het in de droger doen op een lage tempratuur. Je kunt het ook handmatig drogen door het item in een handdoek te rollen. Zo verwijder je het resterende vocht en kun je het daarna uitgerold weer uithangen.

Strijken van polyamide & polyester

Polyester kreukt weinig door het groot kreukherstellende vermogen. Zo kan je na het wassen of drogen de kreukels gladtrekken. De vouwen die niet weggaan kun je strijken. Pas wel op dat de stof niet smelt. Synthetische stoffen worden door middel van een smeltproces.

Vlekken uit polyamide & polyester verwijderen

Gebruik een vloeibaar wasmiddel en doe het rechtstreeks op de vlek. Was het vervolgens uit met de hand of doe het in de wasmachine.

Opbergen van polyamide & polyester

Je kunt polyamide en polyester ophangen en opvouwen. Hang het niet aan knijpers om afdrukken te voorkomen.

Belangrijk

Kijk altijd even voor het wassen naar de instructies van het waslabel van het kledingstuk en volg deze.