Denim

Je wilt dat je items zo lang mogelijk meegaan, maar dan moet je ze wel goed wassen en verzorgen. Daarom hebben wij voor jou wat handige tips en tricks die je kunnen helpen.

Stof

Een denim stof is een sterke gekeperde katoenen stof wat zich naar je lichaam vormt en slijt op een mooie, karakteristieke manier. De broek krijgt zijn blauwe kleur doordat de katoenen garens tot een touw wordt gedraaid en werd ondergedompeld in een indigo verfblad.

Behandelen

Was denim zo min mogelijk. Als je denim te vaak wast verliest het langzaam de originele kleur en dat is zonde. Tussen de wasbeurten door hang je denim buiten om de bacteriën te doden. Zo stel je het wassen nog even uit.

Zo was en verzorg je denimWasmachine

Je kunt het beste een mild wasmiddel of kleurwasmiddel gebruiken bij het wassen van denim. Dit omdat deze meestal geen bleekmiddel bevatten. Doe denim binnenstebuiten en stel de wasmachine in op een fijnwasprogamma. Het is handig om een kleurdoekje bij de was te doen om de kleur van de kleding te behouden. 

Handwas

Voeg bij de eerste denim wasbeurt een paar druppels witte azijn toe. Hierdoor verhelp je het vervagen van denim. Dit is vooral noodzakelijk bij donkere denim. Als het nieuw is geeft het vaak nog veel kleur af en de azijn helpt om de kleurstof beter te hechten aan denim.

Drogen van denim

Stop denim nooit in de droger. Als je het in de droger stopt kan het gaan krimpen en slijten. Je kunt denim het best binnenstebuiten aan de lucht laten drogen, maar hang denim niet te veel in de zon. Dan kan denim gaan verkleuren.

Strijken van denim

Als je na het wassen van denim het meteen uit de wasmachine haalt en uitklopt is het niet nodig om denim te strijken. Als dit wel nodig is kan je denim binnenstebuiten strijken op de hoogste stand en gebruik stoom.

Vlekken uit denim verwijderen

Gebruik een vlekkenspray of vlekkenpoeder en volg de instructies die op het etiket staan aangegeven.

Opbergen van denim

Je kan denim opvouwen of ophangen aan de heupband.

Belangrijk

Kijk altijd even voor het wassen naar de instructies van het waslabel van het kledingstuk en volg deze.