Zo draag je de bloemenprint trend

Ondanks dat bloemen een bepaalde periode in het jaar bloeien, blijft een bloemdetail in kleding het hele jaar goed. Deze fragiele en charmante elementen voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je look. Of je nu gaat voor een verfijnde uitstraling of een casual look, items met bloemendetails kun je eindeloos combineren. Wij laten je vier manieren zien hoe jij bloemenprint kunt combineren in jouw outfits.

Geborduurde bloemdetail

Met een klein bloemdetail in je kleding geef je jouw outfit net dat beetje extra. Combineer een geborduurd bloemendetail met een effen rok of broek. Op deze manier blijft het bloemdetail het middelpunt van de aandacht en springt hij er nog meer uit. Als de geborduurde bloemen meerdere kleuren hebben, kun je een van die kleuren laten terugkomen in andere delen van je outfit. Dit helpt bij het creëren van een samenhangende look. Houd er rekening mee om je bloemen goed te verzorgen. Dit houdt in dat je goed moet kijken naar de wasvoorschriften om de geborduurde bloemen lang mooi te houden.

Clean all-over print 

Om aandacht op de print te vestigen, kun je effen gekleurde items dragen die samenhangen met de kleuren in de print. Bijvoorbeeld, als je een blouse met een all-over bloemendetail draagt, kun je een effen gekleurde broek kiezen die past bij een van de kleuren in de print. Kies voor een broek in dezelfde kleur als de ondertoon of laat meerdere kleuren terugkomen in andere delen van je outfit, als de all-over bloemenprint meerdere kleuren heeft. Dit kan helpen om de look in balans te brengen. Het stijlen van een all-over bloemendetail kan leuk en trendy zijn, zolang je de balans houdt en de rest van je outfit en accessoires zorgvuldig kiest om de print te complimenteren.

Print op print combi 

Het combineren van bloemenprint op bloemenprint is een opvallende maar trendy keuze. Als je je comfortabel voelt in wat je draagt, straal je dat uit en kun je elke look dragen met stijl. Wil je meer rust brengen in de outfit? Ga dan voor laagjes. Door een blazer of gilet in een effen kleur toe te voegen kan je het bloemendetail weer een beetje verzachten. Zo breng je de outfit weer in balans Het dragen van print op print maakt de outfit al erg opvallend, dus houd je accessoires neutraal om de aandacht op het bloemendetail te houden.

Bloemendetails op stof 

Een bloemdetail op stof is een subtiele maar charmante toevoeging aan een kledingstuk. Als het bloemdetail subtiel is, kun je overwegen om andere accessoires en kledingstukken neutraal te houden, zodat de stof met het detail de aandacht trekt. Als je avontuurlijk bent in je stijl, kun je proberen om het bloemdetail te combineren met contrasterende kleuren en patronen, zoals strepen of stippen. Zorg ervoor dat de kleuren of patronen goed matchen om een samenhangende look te creëren. Het stijlen van een bloemdetail op stof draait om het vinden van de juiste balans tussen de aandacht voor het detail en de rest van je outfit. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek wat het beste bij jouw persoonlijke stijl past.

Ontdek nu jouw favoriete bloemen print bij Bomont

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw favoriete outfit met #mooimetbomont.

Shop Bloemenprints

Shop alle Dameskleding


Sanne

Content Creator