Zo onderhoud je een winterjas

De winter komt er weer aan en dat betekent dat de trendy winterjassen ook weer tevoorschijn komen. Maar hoe onderhoud je nou eigenlijk een winterjas? We leggen je aan de hand van vijf tips uit hoe je jouw favoriete winterjas kan onderhouden voor een langere levensduur. 

Gebruik een kledingborstel

Voor haren en pluisjes op jouw mooie mantel of teddy jas is een kledingborstel de perfecte oplossing. Met een kledingborstel verwijder je eenvoudig stof en ander vuil van jouw jas. Een effectieve oplossing die niet veel tijd kost!

Verwijder vlekken

Een winterjas wassen komt niet altijd gelegen uit. In het geval van een vlek op jouw winterjas kan je gebruik maken van vlekkenverwijderaar. Wrijf dit op de plek van de vlek en laat dit een aantal minuten goed intrekken. Spoel de vlekkenverwijderaar hierna uit, met als resultaat dat de vlek weg is zonder dat je de jas hoeft te wassen.  

Juiste wasprogramma voor jouw winterjas

Een jas wordt geadviseerd minimaal één keer per seizoen te wassen. Bij het wassen van jouw jas moet je op een paar belangrijke punten letten. Om beschadiging aan jouw jas te voorkomen is het van belang om de jas binnenstebuiten in de wastrommel te wassen met voldoende ruimte, het liefst zonder andere kledingstukken. Voeg daarbij één of meerdere tennisballen toe, zodat de vulling van de jas gedurende het wasprogramma losgeklopt wordt. 

Daarnaast is het belangrijk om een winterjas op een lage temperatuur te wassen om te voorkomen dat het materiaal van de jas wordt aangetast, bijvoorbeeld 30 graden. Voor een gewatteerde jas of donsjas is een wolwasprogramma het meest geschikt met als maximum temperatuur 40 graden. Als laatst adviseren we je om voor het wassen altijd even naar de instructies van het waslabel van de jas te kijken en de winterjas niet te lang te laten centrifugeren. 

Gebruik geen waspoeders/wasverzachters

Maak geen gebruik van waspoeders of wasverzachters. Deze producten hebben de eigenschap om de waterafstotende laag op de winterjas te beschadigen, met als gevolg dat de jas juist water gaat opnemen in plaats van afstoten. 

Frisse buitenlucht

De buitenlucht doet wonderen voor jouw winterjas. Wil je vieze geurtjes uit jouw winterjas laten verdwijnen? Hang jouw winterjas dan regelmatig buiten op een kledinghanger en schud de jas 1 à 2 keer per uur flink uit. Maar let op: hang de jas niet in de volle zon! Door de buitenlucht zullen de vieze geurtjes uit jouw winterjas verdwijnen, zonder dat je de jas hoeft te wassen. Zo is jouw winterjas weer lekker fris. 

Ontdek de ruime collectie aan trendy winterjassen

Wie weet zit jouw nieuwe favoriete winterjas tussen de nieuwe collectie!

Bekijk de collectie online of bezoek één van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.

Bekijk alle Jassen

Annebeau

Stage Collega E-commerce