Prints combineren in je outfit

Prints zijn dé manier om je outfit op te fleuren en zijn dan ook niet meer weg te denken uit de huidige fashion. Ook dit seizoen zien we weer veel prints terug zoals: bloemen, strepen en dierenprint. Toch is het een combinatie die we in het dagelijks leven niet zo snel durven te dragen. Je voelt je er misschien minder comfortabel bij of je weet niet precies welke prints je met elkaar moet combineren? Toch mag je dit nieuwe seizoen helemaal los gaan met prints op prints. Met deze tips helpen wij je op weg om prints met confidence te dragen!

Prints met basics

Met basics zit je altijd goed. Ze zijn met alles te combineren en zo ook met prints. Basics brengen namelijk de rust terug in een outfit en laten de items met een print extra opvallen. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte pantalon perfect combineren met een gestreepte blouse of een dierenprint rok met een wit T-shirt. Ook kun je prints met prints combineren, door bijvoorbeeld een top te dragen in dezelfde print. Print op print geeft een speels effect aan je look, daarmee valt het ook lekker op. Wedden dat je collega’s of vriendinnen tegen je zullen zeggen; Hé wat zie jij er leuk uit vandaag!? 

Print op Print 

Hoe combineer je verschillende prints zonder dat je outfit hysterisch wordt? Het combineren van prints op elkaar lijkt misschien erg moeilijk, maar dat valt eigenlijk wel mee. Je moet alleen even de tips en trucs weten. Die gaan wij nu met jou delen:

1. Zorg voor overeenkomsten in prints : Als je een outfit wil dragen met verschillende prints zorg er dan voor dat er overeenkomsten zitten in bijvoorbeeld de kleur, het materiaal en de soort print. Dit zorgt ervoor dat de outfit één geheel wordt.

2. Houd ruimte tussen prints: Wat we hiermee bedoelen is dat de prints niet direct op elkaar aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een geblokte sjaal die je combineert in je outfit met een geruite broek. Er zit nu een afstand tussen de twee items in je outfit die met basics afgemaakt kunnen worden.

3. Mix van grote prints en kleine prints: Houd rekening met de grootte van de prints in je outfit. Als je meerdere grote prints combineert in één outfit kan dit te veel worden en er druk uitzien. Zorg er daarom voor dat je een grote print combineert met een wat kleinere en rustigere print om voor eenheid te zorgen in de outfit. Zo kun je bijvoorbeeld een grote blokjesprint het best combineren met een kleine streepjes- of ruitjesprint. Kies dus één opvallende print als basis en vul deze aan met een fijn printje.

4. Draag rustige accessoires: Vind je het nog te druk? Kies dan voor rustige accessoires die je outfit wel afmaken, maar niet too much zijn. Bijvoorbeeld een zwarte tas, zwarte schoenen of een neutrale jas die je outfit in balans houdt. Print op print dragen is nog steeds durven en doen, maar met eenvoudige accessoires hou je je outfit toch rustig.

5. Ga voor neutrale kleuren: Als je van gewaagde kleding houdt, dan kun je makkelijk gaan voor wat fellere kleuren. Is print op print al gedurfd genoeg voor jou? Hou het dan bij rustige kleuren, zoals aardetinten. Ook dan ben je helemaal in stijl, want beige is nog altijd één van de trendkleuren dit seizoen.

Print op print: durf jij het aan?

Dit modeseizoen mag jij helemaal los gaan met prints, felle kleuren en creëer iedere dag weer jouw eigen catwalk. Als je deze tips in je achterhoofd houdt tijdens het combineren van je outfit komt het hélemaal goed. 

Ontdek prints in de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw outfit met prints met #mooimetbomont.


Shop Damescollectie

Sanne

Content Creator