Kledingtips: zo lijk je optisch langer

Met kleding kun je heel gemakkelijk dingen verdoezelen, maar met de juiste kledingkeuzes is het vaak ook een beetje optisch bedrog. Zo kun je dus met de juiste kledingkeuzes jouw benen optisch langer laten lijken of jouw mooie lange benen juist accentueren. Die paar centimeters erbij dat gaat helaas niet, maar hoe fijn is het om wél langer te lijken. Met deze tips kun jij jezelf optisch langer maken. Kijk goed naar welke tips er bij jouw figuur en kledingstijl passen en wees vooral trots op hoe je eruitziet! 

1. High waisted broek

Door een high waisted broek te dragen leg je meer de nadruk op je benen, dus hoe hoger de broek, hoe langer je benen lijken. In combinatie met een kortere top of een kort jasje geef je je lengte een echte boost.

2. Stop je tops in je broek

Een blouseshirt of trui, het kan allemaal maar stop dan de voorkant dan in je broek. Door je T-shirt in je broek te dragen wordt de taille meer geaccentueerd. Dit is ook precies wat je wilt natuurlijk om die benen meer lengte te geven. In combinatie met een high waisted broek of rok schieten die benen de lucht in.

3. Verticale lijnen

Vermijd vooral horizontale lijnen en ga voor het zusje; de verticale lijn. Horizontale lijnen nemen namelijk de aandacht van je lengte af. Strepen of lijnen die van boven naar benen lopen geven jouw lichaam een optisch langer gevoel. 

4. Flared jeans

Ja, daar is hij wéér. Eén van onze favorieten in elk seizoen, namelijk de flared jeans. De flared jeans is de oplossing voor vrouwen met wat kortere benen. De flared jeans heeft wijd uitlopende pijpen die jouw benen een langer gevoel geven en minder de nadruk leggen op de bovenbenen, in tegenstelling tot een strakke jeans. Combineer een flared jeans met een goed paar hakken eronder en je bent ready to go!

5. Lange jas

Met een lange jas tot nét over de billen komt of ter hoogte van je knieën, lijk je langer. Ga niet voor een jas die helemaal tot aan je schoenen komt, want dan lijk je juist kleiner. Hoe minder been je ziet hoe kleiner je zult lijken. Dat wil niet zeggen dat je altijd een korte jas moet dragen, maar kies ook eens voor één van deze twee opties.

6. V-hals

Nog een belangrijke en fijne tip om langer te lijken is om alle aandacht op je bovenlichaam te leggen. Met een V-hals wordt een groot deel van je nek en hals zichtbaar en dit geeft juiste lengte aan je lichaam. De aandacht gaat verticaal naar het bovenlichaam. Bij het dragen van coltruitjes, turtle neck halzen of ronde halzen wordt de nadruk meer gelegd op de schouders, wat juist een verbredend effect geeft.

7. Ton-sur-ton

Een outfit in dezelfde kleur, ook wel ton-sur-ton, wordt je lichaam als het ware uitgerekt. Hou je hier niet van? Kies dan voor kleuren in dezelfde tinten of speel met verschillende materialen. Wat je dus niet moet doen is een donkere broek dragen met een lichte top. Door het grote kleur contrast lijk je juist kleiner en we willen zo graag de lengte in. 

8. Vermijd baggy kleding

Door grote en wijde kleren te dragen lijk je eigenlijk kleiner dan dat je daadwerkelijk bent. Door in grote en wijde kleren te lopen lijkt het alsof je in deze kleding verdrinkt, waardoor je dus nog kleiner lijkt. Draag je toch wel graag oversized? Kies dan voor één kledingstuk wat oversized is en zorg ervoor dat de rest wel strakker om het lichaam gedragen wordt.

Mis je nog items om jezelf optisch langer te maken?

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.

Shop Dames

Annebeau

Stage Collega E-commerce