Donsjassen voor deze winter

Wat is dons eigenlijk?

Dons is het laagje veren dat zich het dichtst bij het lichaam van een vogel bevindt. Aan deze veren zitten hele kleine haartjes en hieraan zitten zeer kleine vertakkingen en vezels. Dons is de meest lichtste en efficiënte manier om lucht bij zich te houden.

De grote voordelen van een donsjas

Zoals we hierboven benoemden is dons de meest efficiënte manier om lucht bij zich te laten houden. Maar waarom is dit zo belangrijk? Wanneer je een jas aandoet komt je lichaamswarmte in de jas te zitten. Dons behoudt deze warmte in kleine luchtkamertjes en die warmte gaat niet meer weg. Het is daarom ook zo hoe langer je een donsjas draagt, hoe warmer die uiteindelijk wordt. Daarnaast is de levensduur van deze jas heel lang, mits je hem goed onderhoudt. Het helpt daarom ook goed als je een kwalitatief goede jas binnenhaalt.

Ga oversized voor extra warmte

De donsjas is dus heerlijk warm, maar wat als we dat nu combineren met een oversized jas. De jas houdt al veel warmte vast en nu de jas over je benen heen valt is het nog veel warmer. Wij hebben de perfecte selectie voor jou gemaakt.

Bij nat weer: waterafstotend

Niks is zo fijn als je droog blijft deze winter. In het verleden konden donsjassen slecht tegen vochtig weer, maar tegenwoordig zijn de jassen zo gemaakt dat er geen vocht meer binnenkomt. We hebben een aantal waterafstotende donsjassen op een rijtje gezet.

Zo onderhoud je een donsjas

Hoe was je een donsjas?

Was dons nooit hoger dan 30℃. Let goed op! Draai geen verkort programma, je wasmachine zal meer toeren gaan maken en dat kan je jas beschadigen.

Hoe droog je een donsjas?

Nu je jas helemaal fris en schoon is, is het tijd om weer wat volume aan de jas te geven. Het is belangrijk om het langzaamste programma te draaien, ook is een lage temperatuur van groot belang.

Tip: voeg een aantal schone tennisballen toe in je wasmachine en droger. Het klinkt misschien raar, maar de tennisballen kloppen de donsvulling los.

Enthousiast geworden van de donsjas?

Bekijk de collectie online of bezoek één van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.

Bekijk alle donsjassen


Annebeau

Stage Collega E-commerce