De beste jurk voor jouw figuur

Elk seizoen is de jurk een erg populair kledingstuk. Vooral in de lente en zomer mag een jurk niet ontbreken in jouw garderobe. Van een zwierige A-lijn jurk tot de langste maxi jurk: het aanbod aan jurken is enorm! Maar hoe zorg je er nou voor dat jij er op je best uitziet in jouw jurk? We hebben de beste pasvormen voor elk figuur voor je op een rijtje gezet.

Welk figuur hoort bij mij?

Voordat je kunt bepalen welk model jurk het beste bij jouw pasvorm past, kan je beter eerst vaststellen wat voor figuur jij hebt. Ieder lichaam is natuurlijk uniek, maar in grote lijnen zijn er vijf verschillende lichaamsvormen die veel bij vrouwen voorkomen. Dit zijn namelijk het appelfiguur, peerfiguur, zandloperfiguur, driehoekfiguur en rechthoekfiguur. Allemaal even mooi! 

Bij een appelfiguur zijn je schouders ongeveer even breed als je heupen en is je taille iets breder. Er kan sprake zijn van een vollere buste en een rondere middensectie. 

Bij een peerfiguur zijn jouw heupen breder dan jouw schouders. Iemand met een peerfiguur heeft vaak grotere heupen en bovenbenen en volle billen. Een peer heeft vaak een smalle taille en een kleinere buste. 

Bij een zandloperfiguur zijn de schouders ongeveer net zo breed als je heupen. Daarnaast heb je een goed gedefinieerde taille. 

Bij een driehoekfiguur zijn jouw schouders breder dan dat jouw taille is, waardoor jouw schouders in verhouding breder lijken dan ze zijn. 

Bij een rechthoekfiguur heb je een platte buik en zijn jouw schouders, taille en heupen ongeveer even breed. 

Welke jurk past bij mijn figuur?

Appelfiguur

Een A-lijn jurk (smal aan de bovenkant en wijd uiteenlopend aan de onderkant) is de perfecte match voor iemand met een appelfiguur. Doordat het accent van een A-lijn jurk op de taille ligt wordt de ronde vorm van het appelfiguur doorbroken en lijkt de taille smaller. Je kunt ook kiezen voor een jurk met een V-hals om je bovenlichaam langer en slanker te laten lijken.

Peerfiguur

Wanneer je een peerfiguur hebt is het verstandig om te kiezen voor een jurk met een opvallend bovenstuk. Denk aan off-shoulder, maar ook aan pofmouwen, schoudervullingen of een ander gedetailleerd bovenstuk om de aandacht naar je bovenlichaam te trekken.

Zandloperfiguur

Een bodycon jurk (super strak) is dé jurk voor iemand met een zandloperfiguur. Deze nauw aansluitende jurk accentueert al jouw vormen zonder dat er delen onderdoen. Een V-hals maakt jouw borst wat slanker zodat deze in balans blijft met je heupen. Daarnaast zijn wikkeljurken ideaal om je zandloperfiguur te benadrukken en je rondingen in evenwicht te brengen.

Driehoekfiguur

Iemand met een driehoekfiguur wil meestal de aandacht van de schouders halen. Dit kan door te kiezen voor een jurk met een print op de rok of door te kiezen voor een A-lijn jurk of een jurk met een plissé rok.

Rechthoekfiguur

Wanneer je een rechthoekfiguur hebt kan je prima een jurkje met een drukke print dragen. Ook jurken met ruches of volants geven jouw lichaam iets meer volume. Wil je meer taille creëren? Kies dan voor een wikkeljurk of een jurk met een riempje!

Met bovenstaande tips kan je niet de mist in gaan bij het uitzoeken van jouw favoriete jurk. Onthoud dat deze tips slechts richtlijnen zijn en het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in de jurken die je draagt. Probeer verschillende stijlen en ontdek welke jurken het beste passen bij jouw unieke figuur!

Welke jurk is jouw favoriet?

Bekijk de collectie online of bezoek een van onze winkels en deel jouw outfit met #mooimetbomont.

Shop Jurken

Sanne

Content Creator