Fabienne Chapot Dameskleding 39 artikelen

Fabienne Chapot Dameskleding 39 artikelen
Sorteren op
Toon producten
Fabienne Chapot Dameskleding 39 artikelen
39 artikelen
39 van 39 artikelen

Fabienne Chapot Dameskleding

Het modemerk Fabienne Chapot is vernoemd naar de oprichtster van het merk: Fabienne Chapot. Het hoofdkantoor van het modehuis vind je in Amsterdam, op de plek waar het allemaal begon! De collecties van dit jonge merk bestaan uit comfortabele schoenen, tassen, kleding en accessoires met een edgy randje. Het merk staat niet voor niets voor ‘fun with a little edge’. En dat zie je terug: vrolijke prints met een fleurige uitstraling, dat is waar de collectie uit bestaat. De missie van het merk is om vrouwen zich uitgesproken te laten kleden, door het gebruik van veel prints, details en felle kleuren. Fabienne Chapot ontwerpt kledingstukken waarvan de kleuren diep en rijk zijn en de patronen zo echt zijn dat ze bijna levend lijken.

OP SAFARI IN DE JUNGLE

Waan jezelf in de jungle met een tropisch getekende blouse of laat het beest in je los met een panterprint jurkje. Ben je meer van de kreeften? Ook daar zijn prachtige items van te vinden. Comfortabel en prachtig gemaakt. Voor alle gelegenheden, van een kantoordagje tot een chic etentje met vrienden en familie. Draag de felle items in combinatie met een effen broek of rok en je outfit is perfect in balans. Niet te druk, maar zeker niet te saai. Wij zijn fan van Fabienne Chapot omdat je er simpelweg heel erg vrolijk van wordt.

Je kunt bij ons terecht voor een complete look, van blouse tot top en van jurk tot pantalon. De keuze is reuze en de kwaliteit is optimaal. Heel veel redenen om snel een nieuw pronkstuk van Fabienne Chapot toe te voegen aan je collectie! Bestellen doe je eenvoudig en snel bij ons, dus waar wacht je nog op?!

DUURZAAMHEID

Fabienne Chapot weet dat de mode-industrie een grote invloed heeft op ons milieu en zet zich dan ook in om de ecologische impact van het merk te verminderen en stapjes te zetten richting een groenere toekomst.

Het merk werkt samen met 20 verschillende fabrikanten en hanteert een hoge standaard qua werkomgeving en omstandigheden door middel van externe onderzoeken die uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat zowel mens en milieu optimaal gerespecteerd wordt.

De meeste kleding uit de collecties van Fabienne Chapot worden tegenwoordig op een duurzame manier geproduceerd en dat is te danken aan het feit dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van gerecyclede polyester uit PET flessen, ofwel ‘’RPET’’. Deze stof heeft in vergelijking tot regulier polyester een 70% lager energieverbruik, 86% minder waterverbruik, en een ecologische voetafdruk die tot wel 75% lager ligt. Daarnaast zijn non-diervriendelijke materialen, zoals echt bont, angora, mohair, exotische huiden en echte donsveren uitgebannen door het merk. De wol wat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld pullovers zijn gebreid van gecertificeerd mulesing-vrije wol, wat betekent dat de schapen op een degelijke manier behandeld worden tijdens het scheren voor wol. Ook wordt er van organisch katoen gebruik gemaakt, wat beter voor de aarde is omdat het geteeld wordt zonder dat er chemische kunstmest aan te pas komt. 

Fabienne Chapot ondertekende in 2018 bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Dit initiatief zet zich in om misstanden, dierenleed of milieuschade te voorkomen.

De items van Fabienne Chapot  die als duurzaam worden beschouwd zijn te herkennen aan het groene ‘’duurzaam’’ label.