Coltruien dames 8 artikelen

Coltruien dames 8 artikelen
Onze merken Toon producten
Maat Toon producten
Kleur Toon producten
Seizoen Toon producten
Sorteren op
Toon producten
Coltruien dames 8 artikelen
8 artikelen
8 van 8 artikelen

Coltruien Dames

Niet veel mensen zijn op de hoogte van de lange geschiedenis van de coltrui. De laatste jaren maakt dit toffe mode-item een echte comeback maar deze trui heeft al een lange geschiedenis.
Zo werd de coltrui al gedragen in de Middeleeuwen. Het vormde het ideale laagje om de nekjes van de ridders te beschermen tegen het schuren van hun ijzeren uitrusting. Vervolgens blijft het een paar eeuwen stil rond de coltrui maar in de jaren '20 waren de mannen de echte pioniers die de coltrui gingen dragen onder een net pak. Dit deden ze om de stropdas te boycotten. Maar het werd meer dan een boycot, de coltrui werd geaccepteerd als echt mode-item.

DE COLTRUI FEMINISTISCH?

In de jaren '30 en '40 werd de coltrui juist weer gebruikt als een symbool door feministen. Zij vonden de coltrui geschikt als uniseks kledingstuk en natuurlijk is dat zeker waar. Ook in de jaren '50 zette deze trend zich voort. Audrey Hepburn & Marilyn Monroe zetten de trend en zijn onlosmakelijk verbonden met de coltrui. Ze droegen het liefst een zwarte variant, gemaakt van rijke stoffen zoals zijde. Zo lieten zij zien dat je met een simpel item een hele luxe en rijke uistraling kunt krijgen.

MAAK EEN LOOK ZOALS TWIGGY 

Ook in de jaren daarna blijft de coltrui aan top staan. Twiggy gaat in de jaren '60 met de trui aan de haal en laat zien dat ook grof gebreide exemplaren een exte musthave zijn om in de kast te hebben hangen. Draag de coltrui met een verlours of fluwelen pak in een felle kleur en je waant je helemaal terug in de jaren '70 & '80. Anno 2019 ook helemaal hot met de huidige trends qua fluweel, velours en corduroy. In de jaren '90 wordt de coltrui vooral gecombineerd met bloot, bloter, blootst. Want blote buiken mogen maar dan wel met zo'n klein felgekleurd coltruitje erboven. Hippe uitlopende jeans en je bent helemaal terug bij het tijdperk van de Spicegirls en The Backstreet Boys.

DE COMEBACK VAN DE COLTRUI

Na een periode van rust in de zeroes is de coltrui sinds 2019/2019 weer he-le-maal hot. En met helemaal hot bedoelen we ook helemaal hot. Je vindt ze in allerlei kleuren, soorten en maten. van felgekleurd tot grofgebreid en oversized, zo lang je maar een col draagt, want dan zit je goed. Draag een dun gebreid exemplaar onder een stoere oversized blazer of een mooi 2-pieces pak en een paar mooie pumps en je bent helemaal kantoor ready. Voor een casual gelegenheid draag je de coltrui op een fluwelen broek met een paar stoere booties. Haar in een knot en een mooie statement tas erbij en je bent helemaal on trend. Je kunt de coltrui ook goed dragen in combinatie met een rokje. Anno 2019 zijn de doorknoop A-line rokjes helemaal hip, dus je kunt eigenlijk alle kanten op die je maar wenst. Dus ga knopen, strikken, versieren en knutsel jouw nieuwe favoriete outfit mét coltrui in elkaar. Weet je zeker dat je er fantastisch bij zult lopen.