Coltruien heren 10 artikelen

Coltruien heren 10 artikelen
Onze merken Toon producten
Maat Toon producten
Kleur Toon producten
Seizoen Toon producten
Sorteren op
Toon producten
Coltruien heren 10 artikelen
10 artikelen
10 van 10 artikelen

Coltruien Heren

Niet veel mensen zijn op de hoogte van de lange geschiedenis van de coltrui. De laatste jaren maakt dit toffe mode-item een echte comeback maar deze trui heeft al een lange geschiedenis. 

Zo werd de coltrui al gedragen in de Middeleeuwen. Het vormde het ideale laagje om de nekjes van de ridders te beschermen tegen het schuren van hun ijzeren uitrusting. Vervolgens blijft het een paar eeuwen stil rond de coltrui maar in de jaren '20 waren de mannen de echte pioniers die de coltrui gingen dragen onder een net pak. Dit deden ze om de stropdas te boycotten. Maar het werd meer dan een boycot, de coltrui werd geaccepteerd als echt mode-item.

DE COLTRUI: GELIJKHEIDSSYMBOOL

In de jaren '30 en '40 werd de coltrui juist weer gebruikt als een symbool door feministen en andere gelijkheidsstreiders. Zij vonden de coltrui geschikt als uniseks kledingstuk en natuurlijk is dat zeker waar. Ook in de jaren '50 zette deze trend zich voort. Audrey Hepburn & Marilyn Monroe zetten de trend en zijn onlosmakelijk verbonden met de coltrui. Maar ook presidenten en bekende acteurs wisten de coltrui regelmatig te vinden. Wat denk je van 007 in de beroemde James Bond films?!

EEN ECHTE MUSTHAVE

Ook in de jaren daarna blijft de coltrui aan top staan. Twiggy gaat in de jaren '60 met de trui aan de haal en laat zien dat ook grof gebreide exemplaren een exte musthave zijn om in de kast te hebben hangen. Draag de coltrui met een ripped jeans of een baggy broek en je waant je helemaal terug in de jaren '90. Anno 2019 ook helemaal hot met de huidige trends qua gebruik van stoffen, kleuren en ontwerpen. Het doet ons een beetje denken aan die goede oude tijd, waar je de coltrui lekker kon combineren met een mooie jeans en een paar witte sneakers. De echte casual look om het zo te zeggen...

DE COMEBACK VAN DE COLTRUI

Na een periode van rust in de zeroes is de coltrui sinds 2019/2019 weer he-le-maal hot. En met helemaal hot bedoelen we ook helemaal hot. Je vindt ze in allerlei kleuren, soorten en maten. van felgekleurd tot grofgebreid en oversized, zo lang je maar een col draagt, want dan zit je goed. Draag een dun gebreid exemplaar onder een stoere oversized blazer of een mooi 2-pieces pak en een paar speelse sneakers en je hebt de ultieme preppy kantoor-look te pakken. Of ga net als Steve Jobs of 007 gekleed in een simpel effen of grijs exemplaar bovenop een mooie jeans. Dan ben je pas echt klaar voor iedere uitdaging. Gemaakt van fijne materialen zoals katoen zodat je ze makkelijk kunt dragen in combinatie met andere items. Dat is laagje over laagje en lekker warm in de wintermaanden!