Duurzame mode 123 artikelen Toon 96 per pagina

Duurzame mode 123 artikelen Toon 96 per pagina
Sorteren op
Toon producten
Categorieën
Duurzame mode 123 artikelen Toon 96 per pagina
123 artikelen Toon 96 per pagina
48 van 123 artikelen

Duurzame fashion

Een verantwoordelijke en duurzamere levensstijl hoeft niet moeilijk te zijn! Wist jij dat veel van onze kleding naast stijlvol óók duurzaam is? Van mooiste jurken en tops tot de warmste jassen. Ontdek ons duurzamere assortiment gemaakt met respect voor mens, dier en milieu.

Biologisch katoen of gewoon katoen, wat is het verschil?

Katoen is een landbouwproduct. Om te zorgen dat de katoenplanten niet worden aangetast wordt de katoenplant normaal gesproken bespoten met slechte chemische bestrijdingsmiddelen. Chemicaliën putten de bodem uit en vervuilen het grondwater. Dit maakt katoen tot het meest vervuilende landbouwproduct in de wereld.

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van pesticiden. Om het gewas te beschermen worden er andere insecten en botanische plantenextracten ingezet. Ook vindt er op een biologische katoenplantage veel wisselteelt plaats om de voedingstoffen uit de grond te behouden en vindt de teelt met hand plaats. Kortom, van biologisch katoen wordt iedereen blijer! Ontdek de mooiste T-shirts, tops en broeken van biologisch katoen van merken zoals Tommy Hilfiger, Scotch & Soda en Selected Femme.

Van plastic fles tot kledingstuk

Een andere manier van duurzame fashion, is het produceren van kledingstukken uit gerecycled materiaal. Zo wordt plastic uit de oceanen omgezet in gerecycled polyester en worden er nieuwe kledingstukken gemaakt van oud textielafval. Het milieubewuste merk Ecoalf produceert alleen maar kleding gemaakt van gerecyclede materialen. Ontdek T-shirts gemaakt van gerecycled katoen en jassen gemaakt van oude plastic flessen. Daarnaast zet dit merk zich in voor het opruimen van de oceanen.

Diervriendelijk en toch heerlijk warm

De jassen van Save the Duck zijn allemaal stuk voor stuk gemaakt van hoogwaardige materialen en gevuld met PLUMTECH vezels in plaats van echt eenden dons. De vulling is hygiënisch, ademend, sneldrogend én bijna niet van echt dons te onderscheiden. Toch liever een jas van écht eenden dons? Ook daar biedt Bomont een meer duurzamere keuze in. Kies dan voor een donsjas van Beaumont. Deze jas is gevuld met eenden dons dat afkomstig uit de vleesindustrie en werd gezien als restafval. Zo wordt de dons op een meer duurzame manier verworven.