Duurzaam

Duurzame kleding wordt steeds populairder. Zo kiezen Consumenten steeds vaker voor duurzame producten. In de fashionbranche proberen steeds meer merken duurzame kleding te produceren door oude producten of materialen te gebruiken om nieuwe producten van te maken. Ook worden oudere collecties opnieuw aangeboden en wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare materialen. Op deze manieren proberen merken een steentje bij te dragen aan het milieu. Ontdek hier welke duurzame merken en items je bij Bomont kunt shoppen!

Topmerken


Biologisch Katoen

Tegenwoordig maken merken steeds vaker gebruik van biologisch katoen in hun kledingcollecties. Bij de productie van biologisch katoen wordt gebruikgemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Zo wordt de katoen verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders. Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboer en hun dieren.

Biologisch katoen heeft verder als voordeel dat het zacht en stevig is en fijn aanvoelt op de huid. Door de afwezigheid van chemicaliën draagt het prettig op de (gevoelige) huid.

Voor biologisch katoen is nog steeds veel water nodig. Katoen van biologische oorsprong is eerder vatbaar voor ziekten. Dit komt doordat het katoen niet besproeid wordt met bestrijdingsmiddelen. Bij biologisch katoen zijn meer katoenplanten nodig voor eenzelfde oogstopbrengst. Dus ook meer water om te laten groeien. Vooral in droge gebieden kan dit een probleem zijn.

Merken zoals Tommy HilfigerScotch & SodaMarc O'PoloLyle & ScottSelected HommeZusss en Catwalk Junkie verwerken steeds vaker biologisch katoen in hun kledingitems. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij één van deze merken!

Duurzame Kleding

Top items voor Dames
Top items voor Heren
Top items voor Meisjes
Top items voor Jongens